All Athletes is de nieuwe naam voor Running Center en Bike Boutique

Bestellingen op werkdagen voor 16u worden nog dezelfde dag verzonden

Deel je passie tijdens één van onze evenementen #community

Ontdek ons uniek looplabo met 3D-analyse zonder afspraak

Meestal zijn blaren geen groot probleem. Sterker nog: soms ontdek je pas dat er eentje boven op je teen zit als je jouw sok uittrekt. Maar afhankelijk van waar de blaar zit, kan deze ongemak en zelfs veel pijn veroorzaken. Je kunt blaren krijgen op je teen, hak of op andere plekken op je voet. Die kleine zakjes met vocht kunnen bovendien je trainingsschema in de war gooien.

Wij helpen je graag verder!

Blaren in het midden van jouw voet
Heb je blaren in het midden van jouw voet? Kijk dan nog eens naar jouw hardloopsokken. Met ‘normale’, katoenen sportsokken is de kans op blaren een stuk groter omdat je sneller last hebt van vochtige voeten en schuurplekken, maar ook doordat de sok sneller slijt.

Een goede hardloopsok is gemaakt van synthetische materiaal. Hieronder verstaan wij materialen als nylon, polyester en lycra. Deze materialen voeren namelijk vocht af waardoor jouw voeten droog blijven, en met droge voeten is de kans op blaren kleiner dan met natte voeten.

Blaren op jouw hiel of onder de bal van jouw voet
Blaren op de hiel of onder de bal van jouw voet komen voort uit het dragen van de verkeerde maat schoenen. Te krappe schoenen geven vooral later op de dag last, omdat voeten in de loop van de dag opzwellen. Bij te ruime schoenen wrijft de hielkap constant langs de hiel van jouw voet.  Klinkt logisch, maar het vinden van schoenen die niet alleen in de lengte maar ook in de breedte de juiste maat hebben is lastiger dan gewoon je maat aanklikken op internet. Koop daarom je loop, wandel of trail schoenen op advies  vrijblijvend in één van onze vestigingen.

Ook kan een andere vetertechniek helpen om dit soort blaren tegen te gaan. Rijg tot aan het een-na-laatste oogje van de schoenen je de veters normaal. Van het een-na-laatste oogje naar het laatste oogje kruis je de veters niet, maar houd je de veters elk aan één kant. Om te strikken rijg je de veter vervolgens door het lusje dat aan de andere kant is ontstaan. Naast dat deze vetertechniek kan helpen om blaren op de hiel te voorkomen, helpt het ook om jouw hak op zijn plek te houden zodat je niet uit de schoen slipt.